Er zit meer in één eitje dan je denkt!

Gulden Eiworp

Traditiegetrouw is de eierworp het hoogtepunt van de Gulden Eifeesten en het paasmaandagprogramma. Om 18.00u is iedereen uitgenodigd op de markt voor de 64ste eierworp. Dit jaar gesponsord door Mefino. Er worden niet minder dan 650 eitje vanuit de kerktoren te grabbelen gegooid. In ieder eitje zit een prijs. Dit jaar zit in het Gulden Ei, welke in de laatste worp wordt gegooid, een geldprijs van 250 euro. Verder zijn nog één geldprijs van 100 euro, één van 50 euro, 4 van 25 euro, één Pur Natur-ballonvaart en diverse andere prijzen zoals drankkaarten, drankbonnetjes, Pur Natur-pakketten, doosjes eieren en kookboeken.

Voor de kinderen wordt tijdens de kindernamiddag op paaszaterdag, na de verkiezing van de eierprins en –prinses, de mini-eierworp georganiseerd. Dit jaar worden niet minder dan 350 eitje gegooid. De kinderen nemen hieraan deel in vier leeftijscategorieën: de kleuters, de leerlingen van 1ste-2de, 3de-4de en 5de-6de leerjaar. Iedere kind ontvangt een prijs.

Het voorbereiden van de eierworpen is een huzarenwerk. Eddy Dhondt en Christiaan van Daele hebben 1.000 plastieken eitjes gemaakt en verschillende dames hebben de eitjes gevuld en voorzien van een parachuutje. Hieraan werkten ze samen bijna 200 uren. Zij mogen terecht fier zijn op het gepresteerde werk. Het eicomité dankt hen van harte en heeft veel waardering voor het gepresteerde werk.

Op de foto vlnr: Bernadette Van der Heyden, Brigitte Geysens, Yvette Ruttyn, Yolande Verstraeten en Francien D’Huyvetter.